Internationaal thuis in Project Planning en Portfolio Management


Staatsolie Maatschappij Suriname benaderde Red-Men om mee te denken bij de inrichting van tooling ter ondersteuning van hun Project Management & Portfolio Planning.

We hoefden daarop niet lang na te denken over wie the best man for the job zou zijn. Sander Nekeman was de aangewezen man.

Sander is een ervaren specialist die als projectplanner klanten helpt bij de inrichting en executie van omvangrijke programma’s en projecten.

Hij reist bovendien regelmatig de wereld over om zijn kennis & expertise te delen, specifiek rond Project Planning en Portfolio Management.

“Doordat ik zelf dagelijks werk in de rol van projectplanner / projectmanager, kan ik theorie en praktijk goed combineren. Uitgangspunt is altijd een pragmatische insteek om vanuit het proces de onderliggende tooling (samen met de klant) in te richten.”

“Hiermee borgen we ook dat aan de belangrijkste voorwaarde voor een succesvolle verandering wordt voldaan, namelijk een gebruiker die meer krijgt uit de tool dan dat hij of zij erin moet stoppen.”

Sander is nu voor de tweede keer on-site bij Staatsolie in Suriname geweest.

“Vorig jaar hebben we voornamelijk trainingen en workshops gedaan en kennisgemaakt met de tooling en de bijbehorende processen. Dit jaar belde de manager mij en vertelde dat de tool nu met name administratief werd ingezet, maar dat ze klaar zijn voor de volgende stap: om de tooling ook als stuurmiddel te gaan gebruiken.”

“Dit is het leukst, want er kan altijd zeer veel bespaard worden als je goed naar de planningen kijkt.”

Ook wanneer hij niet in Suriname is, blijft hij op afstand in contact met Staatsolie.

“Wanneer ik niet in Suriname ben, kan ik natuurlijk nog steeds support leveren, onder meer via videoconferences. Wanneer collega’s vastlopen of vragen hebben help ik ze op deze manier verder.”

Juist op meer dan 9000 km afstand is het dan ook des te mooier om te zien dat de collega’s bij Staatsolie de tooling goed weten in te zetten.

“Mede daarom gebruik ik de implementatie in Suriname vaak als voorbeeld voor mijn klanten in Nederland, om te laten zien wat er allemaal kan – het is een uitstekende referentiecase.”

Een ander mooi bijkomstig effect is dat andere afdelingen bij Staatsolie inmiddels ook het nut en voordelen inzien van de implementatie en ook willen aanhaken.

Het mag duidelijk zijn dat Sander zijn hand er niet voor omdraait als ze daar ondersteuning bij kunnen gebruiken.

Meer weten over manieren waarop u uw Project & Portfolio Management goed kunt inrichten? Neem gerust contact met ons op!

Projectplanner Sander